mustra logo cimlap

Somogyi Bor- és Pálinkamustra Egyesület

Tisztelettel és szeretettel köszöntjük egyesületünk weboldalán! Kedves látogatónk, itt szinte mindent megtudhat egyesületünkről, annak tagjairól, szakmai és közösségi életünkről, és persze nem utolsó sorban az általuk készített szebbnél-szebb nedükről.

Ám azt mindannyian tudjuk, hogy semmi sem hasonlítható össze a személyes találkozások, beszélegtések hangulatával. Nyitott szívvel - és pincékkel - várjuk régi és leendő borbarátainkat itt, "Somogyország" közepén!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Somogy Megyei Bor- és Pálinkaverseny

Bormustra Borok

Meggyből, paradicsomból, de sörből is készült párlat az I. Somogyi Bor- és Pálinkamustrára. A megmérettetés kiváló alkalom volt arra, hogy készítők visszajelzést kapjanak a munkájukról.

A versenyen 251 pálinkát, és 107 bort is minősítettek. A szakértő zsűri 28 bronz, 29 ezüst és 12 arany minősítést adott, a versenyen legjobb nedűvel induló gazdák pedig champion díjat is kaptak.

A több, mint egy héten át tartó mustrára a megyehatáron túlról is érkeztek versenyzők, hogy megmérettessék boraikat és pálinkáikat. Budapesti, bátai, de ceglédi párlatokat is kóstolhatott a zsűri.

A versenyből hagyományt szeretnének teremteni, így jövőre újra megmérettethetik magukat somogyi és nem somogyi nedűk.

(A bírálatról és a díjátadó ünnepségről készült képek ITT megtekinthetők!)